NEC heeft doelpuntloos gelijkgespeeld op bezoek bij SC Heerenveen. De Nijmegenaren speelden in het laatste half uur met een man meer, maar plukte daar niet de vruchten van. “Het was een domme rode kaart, maar het kwam wel heel gelegen”, zo begon Lasse Schöne tegenover ESPN.

Beide partijen hebben het publiek in Friesland niet kunnen vermaken. “Het was geen hoogstaande wedstrijd”, blikt Schöne terug. “We begonnen de eerste twintig minuten goed, daarna geven we het weg. Het zette vervolgens door in een saaie eerste helft, wat vervolgde in de tweede helft.”

Na rust kreeg Tibor Halilovic een rode kaart aangerijkt. “Het was een domme kaart van hem. Volgens mij zat er ook wat frustatie bij, want zo zit hij niet in elkaar. Voor ons kwam die kaart heel erg gelegen, want de tank was gewoon leeg.” Daarmee verwijst Schöne naar de twee verre uitwedstrijden in een week tijd.

“Na de rode kaart hoeven we eigenlijk niet meer, maar we proberen het wel. Er was ook gebrek aan overtuiging. Een punt in Heerenveen is vooraf een goed resultaat, maar tegen tien man had ik gehoopt op meer.” Het was zondagmiddag ook een ontmoeting tussen twee keepers die in de voorselectie van Oranje zitten. “Het zijn twee fantastsiche keepers. Heerenveen heeft niet voor niks pas één tegendoelpunt gekregen”, zo sluit Schöne af.

Foto: Rob Koppers