Lasse Schöne zal de wedstrijd tegen Vitesse aan zich voorbij moeten laten gaan. De Deen pakte tegen RKC zijn vijfde gele kaart en is dus geschorst tegen de Arnhemmers. De middenvelders wist achteraf niet dat hij op scherp stond en had dit graag geweten.

Hij kreeg zijn vijfde gele kaart in de slotfase van het duel, door een duw uit te delen nadat er een overtreding op hem was begaan. “Ben ik echt geschorst?”, vroeg Schöne zich hardop af in de mixed zone van het Goffertstadion. “Dat had ik dan graag van tevoren geweten, want dan had deze kaart voorkomen kunnen worden. Dit is balen”, besluit de middenvelder.

Meijer

Trainer Rogier Meijer baalt uiteraard ook dat zijn aanvoerder er niet bij gaat zijn. Hij wil echter niemand de schuld geven. “Schöne stond al heel lang op scherp. Het was wel handig geweest als hij dat voor deze wedstrijd nog een keer te horen had gekregen, maar het was nog handiger geweest als hij niet in deze situatie terecht was gekomen.”

“Wie tegen hem had moeten zeggen dat hij op scherp stond? Daar ga ik geen groot ding van maken, anders staat dat, net zoals Openda bij Vitesse, weer groot in de krant. Schöne kan helaas niet meedoen, maar met Dirk Proper hebben we een capabele vervanger achter de hand.”

Foto: Rob Koppers