Lasse Schöne hoeft de eerste competitiewedstrijd voor NEC niet vanaf de tribune te bekijken. De Deen werd onlangs voor twee wedstrijden geschorst in dienst van SC Heerenveen. Eén wedstrijd zat hij al uit in de laatste speelronde van afgelopen seizoen, waarna in beroep de straf werd verlaagd.

Schorsingen uit de laatste twee speelrondes neemt een speler mee naar het nieuwe seizoen. Schöne kreeg in speelronde 33 een rode kaart tegen FC Emmen voor een harde overtreding op Jari Vlak. De aanklager betaald voetbal gaf hem een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Tegen Sparta Rotterdam keek Schöne daardoor toe, maar de middenvelder was wel in beroep gegaan tegen de schorsing.

Afgelopen zaterdag deed de commissie van beroep uitspraak in de zaak. De schorsing van Schöne werd teruggebracht naar twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Dat komt dus neer op één wedstrijd schorsing en die zat Schöne al uit tegen Sparta. NEC kan bij de competitiestart dus een beroep doen op de Deen.

Foto: Rob Koppers