Lasse Schöne looft zijn ploeggenoot Navarone Foor. De Deen vertrekt aan het einde van het seizoen bij NEC, hij is in het bezit van een aflopend contract. Schöne staat in de belangstelling van FC Twente en Schalke 04. Overigens werd vorige week door Voetbal International gemeld dat Schöne al een gesprek zou hebben gehad in de Grolsch Veste. Schöne denkt dat het twintigjarige talent moeiteloos zijn rol bij NEC kan overnemen.

"Dat zou heel goed kunnen", zegt Schöne tegen het Algemeen Dagblad. "Hij is iemand met geweldig veel potentie en is van nature een nummer tien. Omdat Foor het momenteel vanaf de zijkanten goed doet, kan de trainer er ook voor kiezen hem daar te houden. Sowieso is het een speler met veel potentie. Als je ziet hoe hij met de bal zijn bewegingen maakt. En neem zijn basistechniek. Natuurlijk, dan zie ik in hem iets van mezelf terug. Navarone is een leuke, enthousiaste jongen, die echt van het spelletje houdt. Leuk om hem aan het werk te zien", aldus Schöne.

Foor, die sinds het huidige seizoen bij het eerste elftal zit, is blij met de complimenten, maar verandert er niet door. "Natuurlijk is dat allemaal mooi. Of ik nu naast mijn schoenen loop? Nee, nee! Ik houd mijn schoenen stevig aan. Ik zie jongetjes shirts van NEC dragen, met achterop mijn naam. Dat is wel grappig. Maar ik zie mezelf nog niet als vaste basisspeler. Ik ben er nog lang niet", aldus de twintigjarige middenvelder.