Lasse Schöne heeft voor drie jaar getekend bij Ajax. Met tien treffers is Schöne dit seizoen topscorer van NEC. Hij verkiest de Amsterdammers boven FC Twente. Hiermee komt er een einde aan de lange periode van Schöne bij NEC. Sinds het seizoen 2008/2009, waarin NEC Europees voetbal speelde, kwam de Deen uit voor de club.

"Als je terugdenkt welke grote Denen hier allemaal hebben gespeeld. Prachtig dat ik nu bij dezelfde club als Michael Laudrup kom te spelen. Hij is mijn grote voorbeeld. Natuurlijk speelt het mee dat Ajax ieder jaar Europees voetbal speelt, maar al direct na het eerste contact was mijn gevoel bij deze club goed. Dat telt voor mij." Schöne wil graag strijden voor een basisplaats in Amsterdam. "Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ga mijn best doen", aldus de middenvelder.

Schöne (25) begon zijn carriere in de jeugd van Lyngby IF. Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland om bij sc Heerenveen te gaan spelen. Daarna was hij actief voor De Graafschap en NEC Nijmegen. Schöne kwam tot nu toe achtmaal uit voor de Deense nationale ploeg, waarmee hij op het EK tegenover Oranje zal staan in de poulefase.