NEC verloor zaterdag met 0-1 van koploper Ajax, maar hield lang stand. In de 88e minuut ging het mis toen Brian Brobbey de 0-1 maakte. Lasse Schöne speelde tegen zijn oude club en kan tevreden zijn met het spel van NEC.

NEC heeft zich vandaag van zijn allerbeste kans laten zien, maar het was wel weer een lege handen wedstrijd. ”Dat klopt. Ik denk dat we er alles aan hebben gedaan om er een wedstrijd van te maken”, zegt Lasse Schöne tegenover ESPN. ”Ik denk dat wij misschien ook de beste kansen hebben gehad. Je moet 90 minuten lang geconcentreerd blijven en dan heb je een slippertje en je verliest.”

Ajax heeft de laatste weken meerdere keren op deze manier gewonnen in de laatste minuten. ”Je moet tot het laatste eindsignaal geconcentreerd blijven. Zij hebben gewoon veel kwaliteit en je mag dan niet verzwakken. Het is doodzonde. Als je ziet wat voor kansen wij hebben gecreëerd tegen Ajax. Dan doe je jezelf tekort. Dan krijg je de deksel op je neus op het laatst, dat is zonde.”

NEC speelde een goede wedstrijd en was fel in de duels. ”Er zit druk op. Ik denk dat wij vaker de voetballende oplossing moeten zoeken. Al met al denk ik dat we tevreden kunnen zijn met het spel, maar het resultaat zeker niet”, sluit de aanvoerder af.

Foto: Orange Pictures