Aanvoerder Lasse Schöne is erg blij met zijn contractverlenging bij NEC. De Deense middenvelder blijft hierdoor tot de zomer van 2024 verbonden aan de Nijmeegse Eredivisionist. Ondanks zijn leeftijd (36) is de middenvelder nog altijd ambitieus. “Ik moet niet zomaar met een balletje rondlopen. Er moet een doel zijn en de ambitie van NEC spreekt mij enorm aan.”

De gesprekken tussen Schöne en nieuwe technisch directeur Carlos Aalbers verliepen voorspoedig. “Ik heb korte gesprekken met Carlos gehad en toen waren we er snel uit. Hij vroeg hoe ik me voelde en of ik nog een jaartje door wilde gaan. Dat was een duidelijk antwoord voor mij. Op mijn leeftijd ga je ook geen lange gesprekken voeren of een lang contract tekenen. Zoiets gaat dan vrij makkelijk.”

Van Aalbers mag Schöne nog jaren door. De technisch directeur trekt de vergelijking met Patrick Pothuizen uit zijn vorige periode bij NEC. “Toen verlengden we ook ieder jaar weer met één seizoen. Volgend jaar kijken we weer opnieuw.” Dat bevalt Schöne wel: “Het lichaam voelt gewoon nog goed en mentaal is dat hetzelfde geval. Ik heb er nog steeds heel veel zin in.”

Lees ook: Waarom contractverlenging Schöne een ‘no-brainer’ was voor NEC

Belangrijk zijn

Schöne liet al vaker doorschemeren dat hij niet tot het maximale gaatje wil gaan. Een waardig einde van een glansrijke carrière lijkt hem passender. “Je moet de eer ook aan jezelf houden. Als je het niet meer aankan, moet je jezelf in de spiegel aankijken en ermee stoppen. Dat gevoel heb ik nog helemaal niet. Dit was de juiste beslissing voor mij en daarom ben ik er erg blij mee. Hopelijk denkt de club er ook zo over”, besluit een lachende Schöne, die dat zelf al even invulde tijdens de presentatie. “Jullie ook gefeliciteerd”, knipoogde hij naar Aalbers.

Foto: Orange Pictures