Het was een teleurstellende avond voor NEC tegen PSV. Lasse Schöne was na afloop dan ook behoorlijk kritisch over het spel van zijn eigen ploeg.

“Het was een ontzettend slecht begin”, was de eerste reactie van de Deen. “We verliezen onze duels en worden dan direct afgestrafd. Je had opzich wel wat ruimtes om te voetballen, maar daar hebben we te weinig mee gedaan. Het was gewoon ver onder de maat. Daarmee win je niet tegen een topploeg als PSV. In de tweede helft probeer je het nog een beetje recht te zetten. Uiteindelijk kunnen we blij zijn dat het bij 2-4 is gebleven.”

NEC ging met drie tegentreffers de rust in. Iets wat niet had mogen gebeuren volgens de routinier. “Ik denk dat we in onze handen mogen knijpen dat het op 0-3 bleef. De manier waarop dit is gegaan is ontzettend zuur. In de afgelopen weken hebben we goed gespeeld. We weten ook dat dat tegen PSV kan, maar dan moet je wel de juiste keuzes maken.” Dat terwijl er best wel wat ruimte lag om het de Eindhovenaren moeilijk te maken. “Alleen als je er zo slecht mee omgaat, wordt het een lastig verhaal. Het is geen schande dat je hier verliest, maar wel de manier waarop.”

Schone zag dat zijn team zich na rust herstelde. “Gelukkig zat er in de tweede helft meer pit in. Er was meer druk en de wil om duels te winnen. Ous maakte ook nog eens twee fraaie doelpunten. Daar kunnen we weer vertrouwen uit putten.”

Die ommekeer was volgens Schöne te danken aan de trainer die zich in de rust wel even liet horen. “Er werd wel even goed benoemd dat het niet goed was en dat was wel nodig. Duidelijke taal van de trainer. Hij was wel goed boos, maar dat is meer dan terecht. Ik heb zelf ook even wijselijk m’n mond gehouden. Het is dan jammer dat je gelijk 0-4 achterstaat. We hebben het daarna goed opgepakt en daar moeten we op verder bouwen”, sluit Schöne af.

Foto: Rob Koppers