Lasse Schöne was niet heel erg te spreken over de training van vrijdag in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord. “De velden zijn allemaal wat bevroren. Het is aardig koud bij de grond”, aldus de middenvelder. De Deen kreeg ook een mooie verassing deze week.

Schöne is namelijk genomineerd voor de mooiste vrije trap in de geschiedenis van de Champions League, natuurlijk voor zijn goal tegen Real Madrid in Santiago Bernabéu. “Het is natuurlijk hartstikke mooi, maar als je ziet tussen welke jongens je staat. Dan maak je in principe geen kans. Ik denk dat er genoeg mensen over de wereld liever op iemand anders stemmen. Ook al was die van mij mooier”, zegt de Deen met een grote lach. Schöne heeft gedurende zijn mooie carrière natuurlijk verschillende vrije trappen gescoord, zo ook tegen Feyenoord. “Ik heb er een paar mooie mogen maken, ook tegen Feyenoord. Het zou mooi zijn om zoiets zondag ook te doen.”

“Het is natuurlijk een goede ploeg en we zullen het wel lastig krijgen, maar we hebben in de uitwedstrijd laten zien dat we goed terug kunnen komen. We hebben een goede groep die hard voor elkaar willen werken. Ik zie een goede mogelijkheid.” De uitwedstrijd tegen Feyenoord eerder dit seizoen was natuurlijk een spektakelstuk. “Ik zou heel graag weer zo’n spektakelstuk zien, maar dan wel met een ander resultaat. Het zijn natuurlijk leuke wedstrijden, veel leuker dan bijvoorbeeld tegen Groningen woensdag. Laat dat duidelijk zijn”, aldus de Deen over de tegenstander van zondag.

Voor zo’n spektakelstuk, moet er een hoop veranderen ten opzichte van de eerste twee wedstrijden na de winterstop. “We hebben de wedstrijden voor de winterperiode heel goed afgesloten. De laatste twee wedstrijden zijn niet denderend geweest, maar tegen Heracles haal je wel gewoon een punt. Ook tegen Groningen speel je de eerste helft heel matig, maar win je wel. Dat is ook een kwaliteit.”

Stem hier op de vrije trap van Lasse Schöne.

Foto: Orange Pictures