Voor Lasse Schöne was het afgelopen zondag niet de eerste keer dat hij een ploeggenoot ineen zag storten. Schöne zag het misgaan met Abdelhak Nouri bij Ajax en ook vrienden Daley Blind en Christian Eriksen maakten eenzelfde soort situatie mee. Het geeft stof tot nadenken voor de Deen.

“Ik heb het wel iets te vaak meegemaakt. Daar ga je natuurlijk wel over nadenken en ik heb daarom ook het woord gepakt de dag na het incident met Bas. Ik heb aangegeven hoe ik erover denk en aan de jonge gasten meegegeven als ze ergens mee zitten, dat ze dan met vrienden, familie of de aanvoerder moeten praten. We moeten er voor elkaar zijn”, aldus Schöne tegenover de NOS. De aanvoerder praat er ook over met de mensen om hem heen.  “Het zet mij namelijk wel aan het denken. Het komt iets te vaak voor de laatste tijd. Ik ben ook geen 22 meer en heb een lange carrière gehad.”

Twijfelt over doorgaan

De Deen, die afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen AZ op de bank begon, twijfelt door dit soort situaties aan zijn eigen carrière.  “Ik vraag me af hoelang ik nog door wil. Dat vroeg ik mezelf al af en nu nog meer. Dat gesprek voer ik nu met mensen om mij heen, maar ik heb nog niets besloten.” Bij NEC heeft de middenvelder gesproken met een sportpsycholoog. “Het is belangrijk om van je af te blijven praten. Sommige spelers huilen, sommige schreeuwen en sommige lachen. Het is allemaal gebeurd en dat is goed. Praten over gevoelens komt niet vaak voor in de voetbalwereld, maar je moet het er juist over hebben. Dat begrijpt iedereen ook.”

NEC neemt het donderdag voor de beker op tegen Roda JC, maar de Deen is daar niet te veel mee bezig. “Voetbal is sowieso minder belangrijk dan gezondheid. Natuurlijk werk je nu wel anders naar de wedstrijd toe, want er wordt niet alleen over Roda JC gesproken. Bas wil dat we vol gas gaan geven, maar dat het een andere wedstrijd wordt dan normaal, is wel duidelijk.”

Foto: Orange Pictures