Lasse Schöne is blij met de overwinning van vrijdag en zijn terugkeer in het Goffertstadion. “Belangrijk zijn de drie punten, maar makkelijk was het niet”, stelt Schöne tegenover ESPN. Schöne is blij dat NEC weer terug op het hoogste niveau is. “Ik denk dat deze club op het hoogste niveau hoort. Je merkt de positieve sfeer die hier hangt. Na vier jaar geen Eredivisie en de afwezigheid van het publiek de afgelopen twee jaar snakken de mensen hiernaar.”

NEC was over de hele wedstrijd aggresiever en sterker in de duels. “Daar hebben we zeker over gesproken deze week. Vorige week was natuurlijk een wedstrijd op zich, maar daar moesten we wel beter in worden. Dat deden we goed, maar aan de bal moet het nog wat zuiniger zijn.” Schöne is tevreden met de talenten van NEC. “Er zit genoeg talent in de ploeg. Het is ook hun eerste wedstrijd. Natuurlijk moeten we nog groeien, maar je zag aan alles dat we wilden winnen.”

Schöne was bij de 2-0 belangrijk door een kopduel te winnen van de lange spits van PEC Zwolle, niet echt waar hij bekend om staat. “Je klinkt verbaasd”, zegt Schöne lachend. “Ik kan aardig springen. In zo’n situatie is eerder springen belangrijk. Het was een belangrijk moment, want dat gaf ons even lucht.”

Foto: Rob Koppers