Lasse Schöne bevestigt tegenover VI zijn terugkeer bij NEC. De 35-jarige middenvelder keert zo na negen seizoenen weer terug in Nijmegen. “Dit is een keuze op gevoel, voor het verhaal van NEC en voor mijn gezin.”

Schöne tekent een contract voor twee seizoenen bij de Nijmegenaren. “Het gevoel bij NEC heb ik altijd gehouden, zoals dat ook bij clubs als SC Heerenveen, De Graafschap en Ajax is waar ik heb gespeeld in Nederland. Bij NEC heb ik vier fijne jaren gehad, binnen en buiten de lijnen mooie momenten beleefd”, laat Schöne weten. Afgelopen half jaar streek hij neer bij SC Heerenveen. Met als doel: nog een eindtoernooi halen met Denemarken.

Dat doel is mislukt. Schöne werd niet geselecteerd in de selectie van de Denen en heeft zodoende een lange vakantie. Genoeg tijd om na te denken en zo kwam deze keuze dan ook tot stand. “Tijdens de gesprekken heb ik gemerkt dat er veel gaande is in Nijmegen. NEC wil doorpakken en in dat project zie ik wel een rol voor mezelf weggelegd. De plannen waarbij de eerste stap moet zijn om door te groeien tot een stabiele Eredivisie-club. Daar geloof ik in”, besluit Schöne.

Welkom terug, Lasse!