NEC verloor zondagmiddag de Gelderse derby van Vitesse (1-3). Ondanks dat de Nijmegenaren bijna het gehele duel het veldoverwicht hadden, moesten zij in de slotfase buigen voor de rivaal uit Arnhem. Vanzelfsprekend baalde aanvoerder Lasse Schöne enorm van de nederlaag. “Dit doet een paar dagen pijn.”

“Ik weet dat er 1-3 op het scorebord staat, maar volgens mij is dit super onverdiend”, begint de Deen bij ESPN. “Vooral de eerste helft hebben we heel veel kansen gecreëerd. Zij geven één goede voorzet en dat is gelijk een goal. Zij hebben na vijf minuten en vijf minuten voor tijd kansen gehad, dat was het wel denk ik. Zoveel kansen en niet scoren, dat kun je alleen jezelf verwijten.”

In de tweede helft kwam NEC amper meer tot kansen. Schöne zag waardoor dat kwam. “Zij zakten nog meer in en daardoor werd het erg moeilijk voor ons om er doorheen te komen. Het werd nu een beetje blind de bal erin proberen te pompen. De helft daarvan is over de achterlijn gegaan volgens mij, dus dat is iets wat beter moet. Als je er ooit een kans was op een goed resultaat tegen Vitesse dan was het vandaag wel.”

“Ik denk dat wij het de eerste helft prima doen. Je geeft weinig weg. Maar ja, uiteindelijk wordt het 1-3. Dat is ook voetbal en dat is niet altijd eerlijk. Zij gaan blij naar huis en wij zeker niet. Dit doet een paar dagen pijn. We hadden het publiek meer gegund dan dit. Je bent de hele wedstrijd het bovenliggende partij, maar daar koop je helaas niks voor”, stelt een zichtbaar balende Schöne.

Mattsson

Zijn landgenoot Magnus Mattsson sprak woorden van gelijke strekking. “Ik denk dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld, maar je verliest het op een paar momenten. Wij zijn een beter team dan Vitesse. Dat laten we alleen niet zien. Onze eerste helft was erg goed, maar je moet dan vaker scoren. Nu is dat gewoon jammer. We zijn enorm teleurgesteld, want de sfeer was heel goed vandaag. Helaas geven we niks terug aan het publiek.”

In de tweede helft liep het minder bij de ploeg van trainer Rogier Meijer. “Toen hadden we echt minder kansen. 1-1 is dan in ieder geval nog een punt, want verliezen mag echt nooit. Die standaardsituaties kunnen de belangrijkste momenten van de wedstrijd zijn. Daarin waren wij vandaag niet goed genoeg en daarom verliezen we.”, vertelt Mattsson, die zijn eerste goal in een Gelderse derby maakte. “Daar denk ik niet aan, ik baal alleen maar van de nederlaag.”

Foto’s: Rob Koppers