Lasse Schöne staat aan de vooravond van wat hoogstwaarschijnlijk zijn laatste half jaar in dienst NEC zal zijn. De middenvelder kwam in 2008 over van De Graafschap en vertegenwoordigde de Nijmeegse club sindsdien in negentig competitiewedstrijden. Het contract van Schöne is aflopend en de 25-jarige Deen heeft al meermaals aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

NEC bereidt zich momenteel in Spanje voor op de tweede seizoenshelft, nadat het voor de winterstop slechts vijf duels won in de Eredivisie. ”Het is gewoon teleurstellend”, vertelt Schöne op het digitale thuis van de huidige nummer vijftien van de Nederlandse competitie. ”Een gebrek aan doelpunten is eigenlijk het probleem. We hebben veel doelpogingen gedaan, maar als je die ballen niet afmaakt dan heb je ook geen recht op een hogere positie op de ranglijst."

"Ik had zelf ook meer moeten scoren en het verschil moeten maken”, vervolgt Schöne ook kritisch over zijn eigen spel. ”Vaker héél goede wedstrijden spelen, dat moet in de tweede seizoenshelft het persoonlijke streven zijn. De uitwedstrijd tegen Vitesse is eigenlijk de mooiste wedstrijd om een ommekeer te realiseren. Volgens mij hebben we daar dertig jaar niet meer gewonnen, dus als dat nu wel gebeurt, dan krijg je als club een enorme boost."