De tegenstander van zondag is er eentje van formaat. PSV komt op bezoek in De Goffert en dat zal een flinke kluif worden voor de ploeg van Rogier Meijer. De Eindhovenaren hebben er een zware week opzitten. De ploeg werd uitgeschakeld in de Europa League en verloor Noni Madueke met een nieuwe blessure.

Ondanks de teleurstelling van de ruime nederlaag donderdagavond tegen Real Sociedad, zal PSV niet zonder zelfvertrouwen afreizen naar Nijmegen. Sinds de oorwassing op bezoek bij koploper Ajax (5-0), verloor de ploeg van Roger Schmidt alleen punten tegen sc Heerenveen. De Eindhovense formatie volgt Ajax op twee punten.

Voor de wedstrijd tegen NEC heeft PSV slechts twee rustdagen. “Dat is pittig. Desondanks hebben we dit seizoen vaker laten zien dat we ook met een druk schema kunnen presteren”, zegt Schmidt. De Duitse coach spreekt net als eigenlijk iedere trainer in de Eredivisie met respect voor NEC. “We verwachten zondag een sterk team. We moeten ons dan ook voorbereiden op een club die er alles aan doet om punten te pakken, zeker in thuiswedstrijden.”

PSV is dit seizoen niet de meest gelukkige ploeg wat betreft blessures. Tot nu toe lijkt PSV iedere week wel een speler te verliezen door een blessure, terwijl Schmidt heel veel rouleert in zijn opstellingen. Gelukkig voor PSV kwamen er de afgelopen weken juist weer een hoop jongens terug uit de ziekenboeg. Toch was het donderdag weer raak. Noni Madeuke viel tegen Real Sociedad al snel uit met een hamstringblessure en dat is niet voor het eerst. Hij zal tegen NEC dan ook niet van de partij zijn. “We kunnen nog geen uitspraak doen over hoe het met hem gaat. Wel lijkt het erop dat hij weer last heeft van spierproblemen”, laat Schmidt weten. Madueke is niet de enige die deze wedstrijd aan zich voorbij moet laten gaan. Ook Davy Pröpper en Maxi Romero doen niet mee tegen de Nijmegenaren.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Mauro Júnior; Gutiérrez, Sangaré; Doan, Götze, Gakpo; Vinícius

Foto: PSV TV