Roger Schmidt heeft nog steeds een bittere nasmaak van de wedstrijd afgelopen zondag tegen Feyenoord. De Rotterdammers kregen in de 96e minuut nog een strafschop, die achteraf, onterecht was gegeven. De PSV-trainer verwelkomde de verklaring van de KNVB.

Vanuit Zeist kwam maandag een verklaring over de veelbesproken arbitrale beslissing in De Kuip. “Fouten worden altijd gemaakt. Dankzij de VAR en de scheidsrechtersopleiding worden het er steeds minder, maar zondag heeft bewezen dat het nog altijd kan gebeuren”, zei de Duitser tegenover Voetbal International.

Schmidt moest lachen toen het penaltymoment ter sprake kwam in de persconferentie in aanloop naar het duel met NEC. “Het was geen verrassing. Het was zondag al duidelijk dat het geen penalty was. Maar we waarderen dat ze het officieel zeggen. Dat laat zien dat ze karakter hebben en dat ze excuses maken voor de arbitrage. Maar de punten zijn verdeeld en kunnen deze ook niet terugkrijgen.”

Door de beslissing zijn de kansen voor PSV op de titel nagenoeg verkeken. Volgens de oefenmeester van PSV hadden de Eindhovenaren namelijk anders zondag gewonnen. “Dan hadden we meer kans om de titel nog te kunnen pakken.” Schmidt ziet dat ‘Nijmegen’ ook nog ergens voor speelt. “Zij draaien een goed seizoen en maakten het ons in Nijmegen al heel moeilijk. Toen vond ik wel dat we goed speelden en de punten verdient pakten”, zegt Schmidt terwijl zijn ploeg ontsnapte aan een penalty tegen en pas in de 90e minuut op voorsprong kwam.

Voor het thuisduel met NEC staat een vraagteken achter de naam Joey Veerman, terwijl André Ramalho door blessureleed dit seizoen helemaal niet meer in actie komt. Veerman scoorde eerder dit seizoen nog namens SC Heerenveen in de Goffert (1-1). Uitblinker bij Jong PSV Johan Bakayoko mag waarschijnlijk aansluiten bij de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling PSV: Mvogo; Mauro Júnior, Teze, Gutierrez, Max; Veerman (Van Ginkel), Sangaré, Doan, Götze, Gakpo; Zahavi.

Foto: Rob Koppers / Orange Pictures