De KNVB heeft de scheidsrechtersaanstellingen voor zowel de midweekse bekerronde als het aankomende Eredivisieweekend bekendgemaakt.

Allereerst neemt NEC het in het kader van de KNVB Beker op donderdagavond op tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, Roda JC. Dit duel staat onder leiding van Allard Lindhout. Na de seizoensopener tegen Excelsior (3-4 verlies voor NEC) wordt de bekerwedstrijd het tweede duel dit seizoen dat NEC af zal werken onder leiding van de 36-jarige arbiter. De heer Janssen en de heer De Koning ondersteunen Lindhout als grensrechters. De heer Puts is de vierde official langs de lijn. In deze fase van het bekertoernooi wordt er nog geen gebruik gemaakt van de VAR, waardoor er geen ondersteuning vanuit Zeist zal zijn.

Op donderdagavond wordt er om om 21:00 uur afgetrapt in de Goffert.

FC Volendam

Slecht drie dagen na de late bekerwedstrijd staat de volgende thuiswedstrijd voor NEC alweer op de planning. Op zondag nemen de Nijmegenaren het in de Eredivisie namelijk op tegen FC Volendam. Tijdens dit duel zal Jochem Kamphuis als leidsman fungeren. Ook voor Kamphuis wordt het dit seizoen zijn tweede bezoek aan Nijmegen, gezien hij eerder de fluit hanteerde tijdens het door NEC met 3-0 gewonnen duel tegen RKC Waalwijk. Tegen FC Volendam zal Kamphuis worden bijgestaan door de heer Van de Ven en de heer Ozinga. De heer Smit is vierde official.

In tegenstelling tot de huidige fase van het bekertoernooi is de VAR tijdens dit Eredivisieduel wel gewoon aanwezig. Zondag komt de ondersteuning vanuit Zeist van de heren Vereijken (VAR) en Martens (AVAR). Om 14:30 uur zal het startsein voor speelronde 11 ook in de Goffert klinken.

Foto: Orange Pictures