De scheidsrechter van dienst bij FC Groningen – NEC (4-3) gaf Souffian El Karouani een rode kaart, al geeft hij achteraf toe dat het niet de juiste beslissing is geweest tegenover ESPN.

Vroeg in de wedstrijd trekt scheidsrechter Sander van der Eijk een rode kaart voor Souffian El Karouani. ”Ik was vrij resoluut omdat ik er al in keek op dat moment. Ik ben getriggerd door de bal die tegen hem aan werd geschoten en ik besluit eigenlijk gelijk om een rode kaart te geven. Ik zag een koppende, stootbeweging, dan wel een koppende duwbeweging. In het veld vond ik het zwaar genoeg om hem een rode kaart te geven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet blij ben met deze beslissing. Ik heb net de beelden gekeken, voor mij is dit te zwaar voor een rode kaart.”

Als hij even had gewacht, had hij ruggespraak kunnen hebben met de VAR en hadden ze samen kunnen besluiten van ”in de aard van de wedstrijd, het uitlokken van Strand Larsen, dat je zegt dit past niet een rode kaart. Het is een fout die niet meer teruggedraaid kan worden. ”Eerlijk gezegd is dit voor de scheidsrechter. Ik moet op het veld besluiten om rood of geel te geven. Ik zie ook het uitlokken, die bestraf ik ook. Ik kan wel wachten, maar meer om in het veld advies in te winnen en te overleggen. Maar ik sta op vijf meter, het is mijn verantwoordelijkheid. Ik zie het en neem een besluit en daar moet ik nu ook voor staan. Maar ik ben er niet blij mee. Ik had liever een gele kaart getrokken.”

NEC wordt nu heel zwaar gestraft en had een resultaat kunnen behalen in deze wedstrijd. ”Dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik heb ook begrip voor dat gevoel en ik kan daar weinig aan doen natuurlijk. Het scoreverloop loopt zoals het is. Voor mij is het extra balen natuurlijk”, sluit de arbiter af.

Foto: Orange Pictures