NEC boog vrijdagavond een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning en voorkwam daarmee een serieuze crisis in De Goffert. Het had niet veel gescheeld of de wereld zag er heel anders uit. Kort voor de winnende treffer van Edgar Barreto leek Javier Vet namelijk een overtreding te maken in zijn eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Robin Hensgens wuifde het weg.

“Ik moet een sprint inzetten vanaf de middellijn en kijk in de rug van beide spelers. Dan zie ik dat de verdediger van NEC (Javier Vet, red.) een poging doet om de bal te spelen. De bal wordt niet gespeeld en beide spelers komen ten val”, verklaart Hensgens logischerwijs.

Maar, de scheidsrechter beoordeelde het voorval als ‘ongelukkig’ en liet daarom doorspelen. “Hij wordt in zijn val geraakt. Hij krijgt weliswaar een tik op zijn kuit, maar dat gebeurt op het moment dat hij al bijna op de grond ligt”, aldus Hensgens tegenover de verslaggever van ESPN. “Het is zeker geen zwart-wit-situatie, maar in mijn optiek is het geen overtreding en dus geen strafschop.”

foto: Rob Koppers