De kans is groot dat Youssef El Akchaoui komend seizoen voor SC Heerenveen speelt. De 29-jarige linksback heeft ondanks een doorlopend contract bij NEC een transfervrije status afgedwongen en sprak onlangs met trainer Ron Jans en voormalig algemeen directeur Yme Kuiper over een overgang naar de Friese club.
Het onderhoud verliep positief, waarna de club de intentie uitsprak om hem een meerjarige verbintenis voor te schotelen. Afgelopen week was echter Feyenoord opnieuw in de markt voor de verdediger, waardoor Heerenveen in wachtkamer werd gezet.
Zaakwaarnemer Karel van Burik sprak in De Kuip met technisch directeur Leo Beenhakker, maar tot een positief resultaat leidde dit niet. De Rotterdamse club heeft serieuze interesse in de Marokkaanse international om hem als opvolger van Giovanni van Bronckhorst te strikken, maar mist de financiële middelen.
In Friesland is er wél geld aanwezig om El Akchaoui te strikken. ‘Mijn zaakwaarnemer Karel van Burik heeft komende dinsdag een onderhoud in Heerenveen’, laat El Akchaoui aan Voetbal International weten, die nog niet teveel wil loslaten over zijn toekomst. ‘Natuurlijk is Heerenveen een prachtige club. Ze hebben een minder jaar gedraaid, maar voor komend seizoen heb ik hoge verwachtingen. Ik wacht wel wat er komen gaat en op welke manier we eruit komen.’
Bij NEC kwam afgelopen seizoen een abrupt eind aan de periode van El Akchaoui. Hij speelde vanaf 2006 in Nijmegen en groeide uit tot steunpilaar van de ploeg. In de winterstop hoorde hij echter dat er geen toekomst meer voor hem was, waarna het Duitse FC Augsburg hem voor een half jaar op huurbasis overnam. In Zuid-Duitsland was El Akchaoui een vaste kracht van trainer Jos Luhukay, totdat hij eind april zijn kuitbeen brak. Begin juni verwacht de verdediger weer volledig fit te zijn.
Bron: Voetbal International