Jeffrey Sarpong speelt de rest van het seizoen voor NEC. Voor de Ajax-huurling een bijzondere club, al helemaal als wordt bedacht dat hij via een van de grootste fans van de Nijmegenaren het betaald voetbal heeft bereikt.
Als kleine jongen gaf Sarpong zich op voor ‘Willem Wever’. Via het tv-programma kwam het tot een proeftraining bij Ajax en die club zag het wel in hem zitten. De presentator Jochem van Gelder komt hij nu regelmatig tegen, want die is supporter en ambassadeur van NEC. "Nog regelmatig heb ik contact met Jochem van Gelder en meestal bellen we dan. Hij is nog steeds enorm geïnteresseerd in mij. De laatste keer dat ik hem heb gezien was tijdens NEC – Ajax vorig seizoen. Toen hij hoorde dat ik naar NEC kwam heeft hij me direct een bericht gestuurd om me te feliciteren en succes te wensen. Hij was hartstikke blij dat ik voor NEC ga spelen en natuurlijk vind ik het zelf heel speciaal dat ik hem nu op deze manier weer tegenkom", zegt Sarpong op de clubsite.
Sarpong heeft een goed gevoel bij NEC. Hij heeft hoge verwachtingen van de tweede competitiehelft. "Voorop staat dat NEC gewoon hoger hoort te staan op de ranglijst. Mijn doel is om de club hierbij te helpen en mijn persoonlijke doelstelling is iedere week een basisplaats af te dwingen. Daarvoor zal ik moeten laten zien wat ik kan, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Ik ben een aanvallend ingestelde speler, die sterk is aan de bal en graag een actie maakt. Daarnaast bezit ik ook veel explosiviteit en de supporters mogen gezien mijn achtergrond bij Ajax ook best wat van mij verwachten. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen en heb er zin."
Tekst: Elf Voetbal