NEC gaat waarschijnlijk een oefenwedstrijd spelen tegen Al-Taawoun uit Saoedi-Arabië. De Nijmegenaren hebben daarmee bijna het volledige oefenprogramma compleet.

Al-Taawoun speelt op het hoogste niveau van Saoedi-Arabië. Afgelopen seizoen werden zij zesde in de Saudi Pro League, op zeventien punten achter kampioen Al-Ittihad Club. Bij Al-Taawoun speelt de in Amsterdam geboren Aschraf El Mahdioui. De 27-jarige verdedigende middenvelder speelde in het verleden voor Jong Ajax en ADO Den Haag, waarna hij via het Slowaakse AS Trenčín en het Poolse Wisła Kraków in Saoedi-Arabië terecht kwam.

Hij speelde eerder al tweemaal tegen NEC in het seizoen 2016/17. Eerst won hij met ADO in de beker na strafschoppen, waarin hij zelf ook scoorde, van de Nijmegenaren. André Fomitschow miste toen namens NEC. Zo’n twee maanden later was de ploeg uit Nijmegen echter met 3-0 te sterk voor de Hagenezen.

De oefenwedstrijd is nog niet officieel bevestigd, maar NEC lijkt het dus op vrijdag 28 juli op te nemen tegen Al-Taawoun. De wedstrijd wordt dan afgewerkt op het sportpark in Overasselt en dan zal er om 18.00 uur afgetrapt worden. NEC zoekt dan alleen nog een tegenstander voor een oefenwedstrijd op vrijdag 4 augustus.

Bekijk hier het programma van de voorbereiding van NEC.

Foto: Orange Pictures