De Graafschap-thuis was voor Christian Santos het moment om zich te profileren als topspits, want juist tegen grote sterke verdedigers als Ted van de Pavert heeft hij doorgaans moeite. Santos slaagde voor het examen, scoorde tweemaal en staat nu op de tweede plaats op de topscorerlijst van Nederland.

Ernest Faber waarschuwde vooraf voor onderschatting. Logisch, gezien het feit dat De Graafschap slechts twee punten bij elkaar had gesprokkeld. Maar toch leken de NEC-spelers niet met de beste instelling op het veld te staan. En dus had De Graafschap hoop en geloof. Op iets, want De Graafschap kan na deze competitiestart moeilijk nog in God geloven. De eerste twintig minuten leken de goden de boeren toch goed gezind, want ze stuurden regendruppels naar beneden. Veel regendruppels. 

Het spel was niet best, maar net als vorig jaar werd er twee keer met 2-0 van de Graafschap gewonnen. De punten zitten weer in de tas. NEC staat drie punten los op de concurrentie en zetelt zich steeds steviger bovenin de middenmoot van de eredivisie. Dat is nu het belangrijkste.

Scoreverloop:
30. Santos 1-0 (pen) 
80. Santos 2-0.

Gele kaarten
Will(‘53), Van de Pavert(‘56), 

Opstelling NEC: Kirsten; Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg; Bikel, Breinburg, Ritzmaier(‘ 58 Rayhi); Foor(’90 Lundholm), Santos, Limbombe(’80 Sleegers).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Will, Van de Pavert, Straalman, Tesselaar; Pröpper, Bannink, Driver, Smeets(’74 El Jabli); Kabasele(’63 Vermeij), Peters.

Scheidsrechter: Liesveld.

Foto’s: Rob Koppers