Nog half in feeststemming heeft NEC maandagmiddag FC Oss in de blessuretijd verslagen. Het werd 1-0 door een eigen doelpunt van Tom Daemen. Voor rust bracht Christian Santos NEC langszij. De Venezolaan maakte in de 93e minuut ook nog de winnende 1-2.
Wat menigeen zich dit weekend al afvroeg, bleek maandagmiddag waarheid te zijn geworden. De nieuwbakken kampioenen van de Jupiler League waren tegen FC Oss nog maar net met beide benen op de grond. Sowieso was het kampioensteam niet compleet. Topscorer Sjoerd Ars, sterspeler Alireza Jahanbakhsh en de Deen Kevin Conboy ontbreken bij de kampioen. Giovanni Gravenbeek haakte in de warming-up af.
Het kampioensfeest had – maar wie neemt het ze kwalijk? – weinig spelers van de kampioensselectie goed gedaan. Zo zal de wedstrijd tegen FC Oss, de samenwerkingspartner van NEC, bijvoorbeeld nog lang in het geheugen van Tom Daemen gegriefd blijven. Al in de twaalfde minuut was het de Limburger die, met kampioenspolonaise nog in de benen, de thuisploeg in het zadel hielp. Een eigen doelpunt van Daemen zorgde voor een vroege voorsprong. 
Van de kant van FC Oss maakte met name Istvan Bakx het de Nijmegenaren meer dan eens moeilijk. Hij was het die er voor zorgde dat doelman Joshua Smits in actie moest komen. Uiteindelijk maakte Christian Santos het verschil. In de 35ste minuut liet hij de gelijkmaker op het scorebord noteren. Hij rondde een voorzet van Anthony Limbombe keurig af en bepaalde zo tevens de ruststand.
Na rust kwam de wedstrijd nog maar amper op gang en hadden de Nijmegenaren nog maar weinig in te brengen. Jeffrey Leiwakabessy moest geblesseerd het veld verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Daan Disveld. Ook Kristján Emilsson, die amper in het spel voorkwam, werd gewisseld. Voor hem kwam Gregor Breinburg het veld op. Het was uiteindelijk wederom Santos die het verschil maakte door ruim in de extra tijd de eindstand te bepalen. In de 93ste minuut werd het alsnog 1-2.
Wedstrijdverloop
12′ 1-0: Daemen (e.d.)
35′ 1-1: Santos
93′ 1-2: Santos