Waar alle spelers van NEC al binnen waren, stond Christian Santos nog in de gracht. De Venezolaan is publiekslieveling in Nijmegen en deelde na afloop van de wedstrijd tegen De Graafschap handtekeningen uit en stond klaar voor selfies. Met zijn twee treffers bepaalde hij de eindstand: 2-0.

"Ik ben erg blij met deze zege. Het was een moeilijke wedstrijd en waarschijnlijk niet de beste die je tot nu toe hebt gezien van ons. Veel duels, dus het was niet makkelijk. Soms was je bijna aan het worstelen met je tegenstander."

Santos benutte zaterdag zijn derde strafschop van dit seizoen en wordt langzaamaan een specialist. "Eigenlijk wel hè? Ik probeer me goed te concentreren voordat ik hem neem. En niet altijd in dezelfde hoek schieten."

Met negen treffers heeft Santos één doelpunt minder gemaakt dan Dirk Kuyt, de topscorer van de eredivisie. "Daar ben ik erg blij mee. Het gaat heel goed. Ik heb vorig jaar al laten zien dat ik een neusje voor de goal heb. Nu doe ik dat ook in de eredivisie. Hopelijk kan ik zo doorgaan."

NEC heeft te kennen gegeven dat het wil verlengen met Santos. "Het is altijd positief als een club met je door wil, daar ben ik ook blij mee. We gaan kijken wat de beste mogelijkheid is. Ik ben er erg positief over."

Foto: Rob Koppers