Kodai Sano mag zich officieel speler van NEC noemen. De 19-jarige middenvelder annex aanvaller is donderdagavond gepresenteerd bij de Nijmeegse club en is daardoor de tweede Japanner in de selectie van Rogier Meijer. Eerder werd Koki Ogawa al naar de Keizerstad gehaald.

De komst van Sano hing al enige tijd in de lucht. Dinsdag nam hij afscheid van zijn club en fans in Japan. Daarna vertrok hij naar Nederland, waar hij donderdag de medische keuring onderging. Vervolgens zette hij zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2028 bindt aan NEC. “Het is voor mij een grote stap naar de Nederlandse competitie. Ik wil me de cultuur snel eigen maken en van waarde zijn voor het team. Ik ben trots om bij NEC te tekenen en kijk uit naar mooie seizoenen”, vertelt Sano op de clubwebsite.

Carlos Aalbers zag Sano aan het werk tijdens het WK onder 20 en haalde de Japanner naar Nijmegen. Hij vertelt wat voor speler de nieuwe aanwinst is. “Kodai is een technisch vaardige speler die op meerdere aanvallende posities uit de voeten kan. We hebben hem afgelopen zomer goed bekeken tijdens het WK onder 20, waarin hij elke wedstrijd basisspeler was. Met zijn drive is hij een waardevolle toevoeging aan onze selectie en we kijken ernaar uit om met hem aan de slag te gaan.” Eerder gaf de technisch directeur al aan dat er met de komst van Sano naar de toekomst gekeken wordt. In eerste instantie lijkt de Japanner gehaald te zijn als hangende linksbuiten, maar hij kan ook op het middenveld uit de voeten. Hij is de tiende aanwinst van NEC deze transferzomer.

Foto: NEC Nijmegen