Hij moest bij de start van dit seizoen wat wedstrijden missen, maar inmiddels is Phillipe Sandler een vaste waarde in het elftal van trainer Rogier Meijer. De 25-jarige Amsterdammer vormt samen met Iván Márquez een sterk duo in de defensie van de Nijmegenaren. Zeker met de wedstrijden die komen gaan, zorgt dat voor vertrouwen.

Dat Sandler blessuregevoelig is, ontkent de verdediger zelf niet, maar de Amsterdammer speelt al tien wedstrijden lang ruim een uur mee. Tegen Vitesse tikte hij zelfs bijna de 90 minuten aan. “Ik begin me steeds beter te voelen”, begint de verdediger. “Het is nog steeds een beetje opbouwen, omdat ik een aantal jaar niet tien wedstrijden achter elkaar heb gespeeld. Wedstrijden zijn natuurlijk zwaarder dan trainen, maar ik ben op de goede weg.” Zijn laatste 90 minuten voor Ajax-thuis op 8 januari dateerden uit december 2019. Het zegt een hoop over de lange weg die Sandler heeft afgelegd.

Sandler speelde vorige week een goede wedstrijd in het Gelredome tegen Vitesse. Een wedstrijd met veel strijd, daar houdt de verdediger wel van. “Altijd leuk om dit soort wedstrijden te spelen. Met de rivaliserende fans in het stadion is het altijd wel anders dan normale wedstrijden.”

Centraal blok met Márquez

Tegen Ajax en Vitesse viel Sandler positief op door zijn gedurfde spel, maar ook door de goede samenwerking met Márquez. NEC incasseerde in de laatste vijf wedstrijden slechts twee tegengoals, waaronder een uit een penalty. Het zorgt voor vertrouwen bij de Amsterdammer. “Het gaat goed. Iván en ik spelen lekker samen, dus we zijn tevreden”, zegt Sandler lachend.

De komende acht dagen speelt NEC in De Goffert tegen FC Emmen en Sparta Rotterdam, met tussendoor een zware uitwedstrijd tegen koploper Feyenoord in Rotterdam. “Ik ben van mening dat we de komende weken zeker wedstrijden moeten gaan winnen, maar eerst zullen we morgen voor de drie punten gaan strijden.”

Foto: Rob Koppers