NEC heeft zich dinsdagavond ten koste van ADO Den Haag geplaatst voor de halve finale van het KNVB Bekertoernooi. Na een vroege openingsgoal kregen de Nijmeganeren het even lastig, maar uiteindelijk zag Philippe Sandler dat er een probleemloze 3-0 zege werd geboekt.

“Volgens mij was het niet echt een lastige avond”, begint een nuchtere Sandler tegenover ForzaNEC. “Het stond verdedigend goed. We hebben weinig weggegeven. Op dat vlak hebben we een makkelijke avond gehad.”

Na de openingsgoal van Koki Ogawa lukten het de Nijmegenaren echter niet om echt door te drukken. “ADO ging wat sneller en hoger druk zetten. Wij deden dingen die we niet moesten doen. In de tweede helft hebben we dat omgezet en ging het iets beter. Het is ook niet zo dat we Real Madrid zijn, we blijven gewoon NEC. We moeten gewoon blij zijn met de 3-0 overwinning.” Wat er in de rust exact gezegd, zullen we niet weten. Het leidde in ieder geval tot twee doelpunten. “Je bespreekt wat er anders moet. De tweede helft liep het beter en scoren we twee mooie goals.”

Loting

En dan 90 minuten later is NEC de eerste halvefinalist van de beker. “Dat is ook het belangrijkste. We mogen niet klagen. Ik hoop dat we thuis loten met het publiek erachter. Ik heb echt genoten van de sfeer. We speelden in de eerste helft niet heel goed, dat kon je goed merken op de tribunes.” Toch gingen de rood-groen-zwarten met een 1-0 voorsprong de rust in. “Dus dat begreep ik niet helemaal, maar toen we het moeilijk hadden, stonden ze ook achter ons. Ik vind het juist mooier als de fans ons steunen als het wat minder gaat”, vult de Amsterdammer aan.

Het laatste kwartier mocht de centrumverdediger vanaf de bank toekijken en genieten van de sfeer in De Goffert. “Ik was niet geblesseerd in ieder geval. Op dit moment voel ik mijzelf fit en goed.” Het vizier moet al snel om naar RKC-uit. De avond voordat carnaval in het zuiden los barst. “RKC-uit is altijd wel lastig. Ik hoorde ook dat ze speciale shirts hadden. We moeten met dezelfde flow en positiviteit naar Waalwijk gaan”, sluit Sandler af.

Foto: Rob Koppers