Het duurde even voordat hij zijn debuut voor NEC kon maken, maar Philippe Sandler viel telkens in positieve zin op achterin. Met onder andere zijn goede inspeelpass en zijn rust aan de bal maakte hij een goede indruk in de ploeg van Rogier Meijer. Ook zijn belangrijke gelijkmaker tegen Go Ahead Eagles (3-3) hielp daarin mee. “Ik heb het erg naar mijn zin hier.”

“Het weer valt tegen, maar de sfeer is goed”, vertelt Sandler (25) na de tweede oefensessie op donderdag. “Zeker met mijn kamergenoot Calvin Verdonk. We hebben veel lol en goede gesprekken samen”, zegt de verdediger terwijl hij Verdonk aantikt. Met namen als Ivan Marquez, Joris Kramer, Terry Lartey Sanniez en dus Verdonk is de concurrentie in de Nijmeegse defensie niet mals. “Calvin en ik delen de positie als linker centrale verdediger”, lacht Sandler. “We hebben goede spelers achterin. Ik doe mijn best en geef alles. Dan kiest de trainer uiteindelijk wie er spelen.”

Minuten maken

Sandler kwam deze zomer als extra optie achterin naar Nijmegen. Tot midden oktober speelde hij geen minuut. De 25-jarige Amsterdammer trainde zich op en mocht uiteindelijk stap voor stap meer minuten maken voor NEC. Is hij nu wel volledig fit? “Helemaal fit weet ik niet, maar ik kom steeds dichter in de buurt. Als je wedstrijden speelt word je automatisch steeds fitter. Ik heb nog geen 90 minuten gespeeld, maar hopelijk komen die spoedig. Dat denk ik in ieder geval wel.”

“Beide kanten zijn prima en hebben bepaalde voordelen. Voor mij is het om het even.”

Philippe Sandler

Het strookt met zijn persoonlijke doelen. “Mijn persoonlijke doel toen ik tekende was om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en zo fit mogelijk te worden. Als team gaat het altijd om de winst en dan zo hoog mogelijk proberen te eindigen. Die twee overwinningen voor de winterstop helpen daarin mee. Dat voelt goed en heeft een positieve invloed op de groep. Wanneer je die twee duels verliest ga je met de koppen omlaag de winterstop in. Dan krijg je een ander trainingskamp en dat wil je niet.”

Kopkwaliteiten

Voor de tweede seizoenshelft is Sandler vastberaden. “We moeten de lijn doortrekken die we als team aan het einde van de eerste seizoenshelft ingezet hebben. Ik persoonlijk moet zoveel mogelijk wedstrijden gaan spelen.” Of hij dat links- of rechts centraal achterin doet, maakt de rechtsbenige Sandler niet uit. “Beide kanten zijn prima en hebben bepaalde voordelen. Voor mij is het om het even.”

Terwijl Ilias Bronkhorst zijn kopkwaliteiten nog aan het verbeteren is met puntgave voorzetten van Oussama Tannane, vindt Sandler het wel mooi geweest voor vandaag. “Nee, daar hoef ik niet op te trainen.” Na zijn kopbal tegen de Eagles kan je haast niet anders dan dat beamen.

Foto’s: ForzaNEC.nl