Philippe Sandler kreeg een mooi verjaardagscadeau toen hij vrijdagochtend op de club kwam. De verdediger hoorde namelijk dat hij werd vrijgesproken van zijn rode kaart tegen Feyenoord. En dat na twee lange avonden van huis. 

Donderdag zat de 26-jarige Amsterdammer namelijk in Zeist, samen met technisch directeur Carlos Aalbers en teammanager Muslu Nalbantoglu. In een zitting probeerde de NEC-delegatie het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, dat donderdagochtend al om 8:30 in de mailbox zat, van tafel te vegen. En met succes. “Ik wist meteen dat een rode kaart te zwaar was. Ik maakte hands en legde me neer bij een strafschop en geel.”

Maar scheidsrechter Rob Dieperink dacht er anders over. “We hebben geprobeerd te bewijzen dat ik er echt niks aan kon doen. Carlos heeft daarin een uitstekende rol vervuld.” Toen Sandler vrijdag op de club kwam, stond tussen zijn talloze app-gesprekken ook een berichtje van Muslu Nalbantoglu: vrijgesproken.

Sandler had de wedstrijd inmiddels al verdrongen. “Ik sliep slecht, maar dat heb ik wel vaker. Ik heb het vannacht goed in kunnen halen.” De wedstrijd zelf hoefde hij – in tegenstelling tot zijn meeste teamgenoten – niet meer op TV terug te kijken. “Ik wilde de blessuretijd wel langs het veld meemaken, maar dat mocht niet. Had te maken met de veiligheid ofzo. Ik ben toen in de kleedkamer van de trainers gaan zitten, want daar zit een tv. Ik kon alleen maar hopen dat de jongens het volhielden.”

Na een tumultueuze verlenging kon Sandler de verleiding niet weerstaan. “Ik ben toch maar naar boven gegaan en heb langs de rand van het veld de penalty’s bekeken. Helaas zaten we aan de verkeerde kant van de medaille, maar ik heb de jongens na afloop gezegd hoe trots ik op ze ben. Dat gevoel moeten we dan ook meenemen naar Cambuur!”

Foto: Orange Pictures