Na zijn grootse optreden in de Johan Cruijff Arena mag Philippe Sandler de complimenten in ontvangst nemen. Als één van de weinige verdedigers dit seizoen wist hij een in topvorm verkerende Brian Brobbey (redelijk)in bedwang te houden, wat NEC hielp een heel mooi punt te pakken tegen Ajax. Door zijn uitstekende wedstrijd is Sandler opgenomen in het Elftal van de Week van onder andere Voetbal International.

NEC wist zondag een welverdiend punt te behalen in Amsterdam. Vooral de manier waarop de Nijmegenaren met 2-2 gelijkspeelden tegen Ajax is niet onopgemerkt gebleven. Bij vlagen tikte NEC de recordkampioen zoek en de formatie van Rogier Meijer schoot liefst tweemaal zo vaak op doel als de tegenstander.

Super Sandler

Ondanks de uitstekende aanvallende statistieken gaat in de media de meeste aandacht uit naar Sandler. De verdediger stond voor de loodzware taak om Brobbey onschadelijk te maken. De spits scoorde op erg fortuinlijke wijze weliswaar de 1-0, maar Sandler was in het vervolg de baas over eigenlijk ieder individueel duel. De grootse wedstrijd die de mandekker speelde is niet aan de buitenwacht voorbij gegaan, want Sandler krijgt een uitverkiezing in meerdere Elftallen van de Week.

Zo beloont Voetbal International de verdediger met een plekje naast PSV’er Olivier Boscagli. Het magazine geeft de verdediger een zeven voor zijn optreden. Voetbalprimeur heeft oog voor de prestaties van de 27-jarige Amsterdammer. Ook hier staat Sandler naast Boscagli in het Elftal van de Week. Sandler krijgt lof voor zijn manier van verdedigen en zijn enorme kwaliteiten aan de bal, waarmee hij een aantal keer een aanval wist op te zetten. Overigens is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor Sandler. Kenneth Pérez is bij ESPN kritisch op de verdediger en noemt hem te nonchalant bij de 1-0.

Foto: Orange Pictures