Philippe Sandler neemt het zondag met NEC in de Johan Cruijff ArenA op tegen Ajax. De verdediger speelde in de jeugd voor de Amsterdammers en kijkt uit naar het treffen in zijn geboortestad.

“Het is in de ArenA, dat zijn zeker leuke wedstrijden”, vertelt Sandler tegenover Omroep Gelderland. De verdediger ziet zeker kansen in Amsterdam. “Ik denk dat het aan onszelf ligt. Als we ons eigen spel spelen, valt er zeker wat te behalen.” Het spel van de Nijmegenaren zal in ieder geval beter moeten dan vorige week tegen RKC.  “Ja, dat kun je wel zeggen. Niemand heeft zijn niveau gehaald. Ik merkte toch dat we een beetje vermoeid waren en dat zie je dan terug in het resultaat. Ajax is gewend om doordeweeks te spelen, dus ik denk niet dat ze vermoeid zijn. Ze zullen vol gas geven, maar wij gaan er ook vol opklappen.”

De verdediger krijgt te maken met Brian Brobbey, de man in vorm bij Ajax.  “Die kan er echt helemaal niks van, nee…”, lacht de NEC’er. “Hij doet het echt uitstekend. Ik ken hem ook goed, het is leuk om tegen hem te spelen. Zijn spel ligt mij wel, het is leuk dat hij een andere speelstijl heeft dan de meeste spitsen in de Eredivisie.” Zondag wordt er om 14:30 uur afgetrapt in de ArenA. Scheidsrechter is Bas Nijhuis.

Foto: Orange Pictures