Philippe Sandler is hersteld van zijn blessure en heeft na anderhalve maand afwezigheid zondag zijn rentree mogen maken. De mandekker kreeg 83 minuten in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1). Sandler is erg blij dat hij weer fit is, maar baalt dat NEC ook met hem in de basis niet wist te winnen.

Voor Sandler is Go Ahead-thuis een bijzondere wedstrijd. Vorig seizoen debuteerde de verdediger voor NEC tegen de ploeg uit Deventer. Sandler scoorde diep in de extra tijd en bezorgde zijn nieuwe werkgever daarmee een punt. Nu is de wedstrijd tegen de Eagles zijn eerste na ruim een maand uit de roulatie te hebben gelegen. De 26-jarige verdediger houdt een bitter gevoel over aan zijn rentree. “We moeten hier drie punten pakken”, begint Sandler. “De eerste helft spelen we heel goed. We hadden de controle en krijgen een aantal kansen, dan moeten we gewoon de 1-0 maken. Dat gebeurt niet en dan worden zij (Go Ahead Eagles, red.) sterker. Dan geven wij die 0-1 stom weg”. Twee minuten voor tijd scoorde invaller Sylla Sow op aangeven van ex-NEC’er Tibo Baeten. Na een korte staking maakte Mathias Ross, in het veld gekomen voor Sandler, de gelijkmaker. Volgens de voormalig Manchester City speler was dit echter niet genoeg. “We maken nog de 1-1, maar we moeten hier gewoon winnen.”

Positieve mindset

Toch is er voor Sandler ook genoeg reden om tevreden terug te kijken op het treffen van zondag. De verdediger stond sinds begin oktober aan de kant met een blessure aan zijn knie en liet die blessure nu achter zich. Tenminste, dat is de hoop van de stopper. Deze knie heeft hem namelijk al vaker in de weg gezeten. “Ik had last van een oude blessure, dat is altijd lastig. De eerste dagen van mijn blessure zat ik er wel een beetje doorheen, wat denk ik ook logisch is.”

Sandler wordt zijn gehele carrière al achterna gezeten door blessureleed, maar blijft positief. “Na die eerste dagen heb ik de knop direct omgezet. Je kan wel negatief blijven, maar je moet toch weer fit worden.” Nu hij eindelijk weer fit is, was het genieten voor de geboren Amsterdammer. “Eindelijk ben ik terug. Het is altijd goed om te voetballen, dat is het leukste wat er is. Ik ben heel blij en voelde me goed op het veld, dat is positief.”

Op sociale media is er bij tijd en wijle kritiek op de fysieke gesteldheid van de verdediger. Sandler miste sinds hij in Nijmegen tekende 40% van de competitiewedstrijden wegens verschillende blessures. Het leidt ertoe dat Sandler verweten wordt ‘niet betrouwbaar’ te zijn en dat er ‘altijd iets’ aan de hand is. Veel doet het hem echter niet. De verdediger geeft aan niet te luisteren naar wat er over hem gezegd en geschreven wordt. “Ik lees niet wat de fans schrijven, ook niet wat de pers schrijft. Ik voel me niet schuldig, ik ben gewoon met mezelf bezig om zo snel mogelijk fit te worden. Dan geef ik er niets om wat anderen van mij vinden.”

Foto: Orange Pictures