Het is een week geleden dat Yvandro Borges Sanches in Nijmegen arriveerde. De huurling heeft inmiddels al twee invalbeurten op z’n naam naam en maakte daarin de nodige indruk.

“Ik had een goed gevoel bij de club”, begint de Luxemburger. “Ik voelde direct de interesse vanuit hier. Ik had al eerder van NEC gehoord. Het project wat ze hebben is super mooi. Het is belangrijk voor mij om speeltijd te krijgen. Die kans ligt hier voor mij.”

“Ik ben snel en beheers over een fijne techniek”, is het eerste wat in Sanches opkomst als hem naar zijn kwaliteiten wordt gevraagd. “Ook ben ik doelgericht en houd ervan om belangrijk te zijn met doelpunten maken en assists te leveren.” Afgelopen woensdag tegen Go Ahead Eagles (2-1) mocht de aanvaller invallen in de Goffert. De fans waren enthousiast over zijn invalbeurt. “Dat voelde goed voor me. Ik wilde laten zien dat ik aan de verwachtingen voldeed. Hopelijk heb ik de fans wat kunnen geven. Ik had een tijdje niet meer gespeeld, dus het is belangrijk om eerst weer op niveau te komen. Het zal wel moeilijk worden om mijn doelstellingen hier te halen, want de teams zijn niet makkelijk tegen wie we spelen.”

“Ik ben natuurlijk nog jong, maar ik wil meer gaan meemaken in het voetbal. Een grotere voetballer worden. Dat kan hier in Nijmegen.” Daar hebben ze teamgenoten in ieder geval al bij geholpen in zijn eerste week. “Door hun en de andere mensen binnen de club voel ik mijzelf echt al thuis hier. Ze helpen mij enorm. Ik praat met name met spelers van m’n eigen leeftijd, maar de routiniers zoek ik ook weleens op”, sluit Sanches lachend af.

Foto: Rob Koppers