Saidi Ntibazonkiza heeft alsnog zijn handtekening gezet onder het contract dat hem in de winterstop is aangeboden. De aanvaller zal vanaf komende maandag weer mee trainen bij NEC, aldus Carlos Aalbers tegenover ForzaNEC.nl.
Saidi gaf afgelopen week aan graag weer in gesprek te willen met de Nijmeegse club, om opnieuw over de voorwaarden die toentertijd in het nieuwe contract stonden te praten. Aalbers gaf aan verrast te zijn door het bericht van Saidi. Desalniettemin is NEC in gesprek gegaan en beide partijen zijn er inmiddels dus uitgekomen, mede omdat in een werknemer-werkgever situatie de werknemer vaak gelijk heeft en omdat Saidi zich in deze zelf gemeld heeft.
NEC liet eerder blijken dat ze er niet van gediend is als Saidi zijn voetbalkunsten ergens anders vertoond. De club kan het recht op de speler echter alleen claimen als hij ook daadwerkelijk zijn werk in Nijmegen kan uitvoeren. Ook met het oog op een eventuele transfersom staat NEC niet sterk als het de speler geen plaats bij de selectie biedt, zo gaf Aalbers aan.
Op de officiële website van NEC geeft de club de volgende toelichting: "Na enig beraad heeft NEC besloten om Saidi zijn recht op arbeid weer te verlenen. Aalbers reageert als volgt: ‘Het allerbelangrijkste voor NEC was om onze rechten in dezen te beschermen. Op het moment dat Saidi bij ons aangaf zijn werk te willen hervatten, hebben wij besloten om dit toe te staan. Echter alleen onder de contractvoorwaarden zoals die van begin af aan voor hem golden. Saidi heeft gisteravond (28 september) zijn contract zelf ondertekend en zal vanaf begin week 41de training hervatten bij Jong NEC. Daarnaast zal hij aan de club, de spelersgroep en de fans zijn excuses aanbieden. Uiteraard is het aan de technische staf om te bezien of en wanneer de aanvaller zijn rentree maakt in de selectie van NEC.’ Saidi laat weten de ontstane situatie erg te betreuren. Naar zijn zeggen berust de hele kwestie vooral op misverstanden en biedt hij iedereen zijn welgemeende excuses aan."
Doet NEC er goed aan Saidi nog een kans geven om eventuele risico’s te voorkomen of omdat we nou eenmaal niet erg ruim in onze aanvallers zitten? Of heeft de snelle buitenspeler het met zijn plotselinge werkweigering definitief verpest bij de NEC-fans? Geef je mening in de poll, links in het scherm!