Het is alweer ruim een week stil rond Saidi Ntibazonkiza. Het laatste nieuws rondom de aanvaller is dat zowel NEC als zijn zaakwaarnemer naar de rechter stappen. ForzaNEC sprak vandaag met de aanvaller.
Althans, dat probeerden we. Hij blijft vrij zwijgzaam over de situatie die nu rondom hem is ontstaan. We ontmoeten de Burundees in zijn woning in Nijmegen. Saidi gaf aan dat er een gesprek is geweest tussen hem, de club en beide advocaten. Tot er een vervolggesprek plaatsvindt, wil de aanvaller nog niet reageren. Op de vraag of hij nog terugkeert bij NEC zei hij: ”Wellicht wel, als beide partijen er uit komen.”
ForzaNEC nam ook contact op met Jacco Swart, directeur van NEC. ”We hebben afgelopen week gesproken in aanwezigheid van Saidi, zijn twee begeleiders waarvan één advocaat en een team van NEC waaronder onze advocaat. We hebben Saidi een voorstel gedaan en hem een deadline gesteld tot 1 september 18.00 uur. Saidi heeft daarop niet gereageerd en we zullen ons nu beraden op een vervolgscenario.”