Jong NEC boekte maandagavond een belangrijke overwinning op Jong AZ. Op De Eendracht werd het 2-1. Het was pas de tweede winstpartij van dit seizoen voor de ploeg van trainer Wim Rip, die met vijf punten uit zeven wedstrijden tot vandaag laatste stond. De door velen vergruisde Saidi Ntibazonkiza was met twee treffers de gevierde man.
 
Het duel begon zwak voor een redelijk gevulde Eendracht. Jong NEC was voorin onmachtig en Jong AZ liep voornamelijk buitenspel. De treffer van Saidi, op slag van rust, kwam dan ook enigszins als een verrassing. Het doelpunt werd ingeleid op de linkerkant door een van de weinige geslaagde acties van Moestafa El Kabir. Na een goede loopactie volgde een strakke voorzet die door Saidi beheerst werd ingeschoten.

Meteen na rust was het opnieuw raak. Saidi speelde zich knap vrij en krulde de bal met veel gevoel om keeper Erik Heijblok heen de linkerbovenhoek in. Jong AZ moest vervolgens komen en deed iets terug uit een penalty van de Braziliaanse spits Jonathas Cristian de Jésus.
 
El Kabir werd een kwartier voor het einde van de wedstrijd van het veld gezonden na een vermeende elleboogstoot. De aanvaller liet in woord en gebaar merken het oneens te zijn met deze beslissing maar kon toch vertrekken. In het vervolg van de wedstrijd was Jong AZ nog tweemaal dicht bij een treffer maar de drie punten werden niet meer weggeven. 
Zie hier de foto’s van Rob Koppers.