Paolo Sabak mag zich sinds dinsdag NEC’er noemen. De negentienjarige aanvallende middenvelder is blij dat de transfer na weken onderhandelen rond is. Het talent sprak na afloop van NEC-Kayserispor kort met ForzaNEC.nl.

"Een van de redenen dat ik voor NEC heb gekozen is de kansen die de club biedt aan talenten", zei Sabak bij zijn presentatie. "Kijk naar Anthony Limbombe, die ook van Genk afkwam. Hij heeft zich hier ontwikkeld en daarna een mooie vervolgstap gezet. Ik hoop dezelfde route te mogen bewandelen."

"Toen ik hier kwam gaf de club me meteen het gevoel dat ze in mij geloofden", vervolgde Sabak. "Dat is nu al anderhalve maand geleden, maar liever alles lang en rustig dan snel en overhaast. Ik denk dat we ongeveer een maand hebben gepraat. Maandag vernam ik dat alles in orde was."

Sabak legde ook uit wat voor type speler hij is. "Ik ben een aanvallende middenvelder. Ik heb ook op de vleugels gespeeld, maar dat ligt me minder. Ik ben een technische speler die het spel kan lezen en versnellen. Ik heb ook in bijna alle jeugdelftallen van België gespeeld."

Vanaf de tribune zag Sabak NEC met 2-1 winnen van Kayserispor. "De eerste helft was goed, maar na rust liet de tegenstander het voetbal niet toe. Het was meer tackelen. Of ik voor mezelf al een rol zag weggelegd? In mijn hoofd wel, ja."

Tot slot had Sabak een boodschap voor de supporters. "NEC is een club die in de Eredivisie hoort en ik hoop voor de fans dat we zo snel mogelijk op dat niveau kunnen terugkeren. Zij zorgen voor de sfeer en kopen steeds een kaartje voor de wedstrijd. Vorig jaar is het net niet gelukt, dat doet extra veel pijn. NEC kan dit seizoen kampioen worden."