Paolo Sabak en Ragnar Oratmangoen trainen vanaf maandag mee bij Jong NEC. De Nijmeegse club acht de kans op speelminuten voor beide middenvelders klein en laat het tweetal uitkijken naar een nieuwe club. Tot die tijd trainen ze mee bij de beloften.

Het nieuws is opvallend te noemen, aangezien Oratmangoen een succesvolle verhuurperiode achter de rug heeft bij TOP Oss en tijdens de voorbereiding tot nu toe regelmatig meedeed. Sabak kwam vorig seizoen al weinig aan spelen toe, maar bij gebrek aan aanvallende middenvelder leek ook de Belg een nieuwe kans te krijgen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik legt uit: “Naast het feit dat wij in deze voorbereiding een goede basis willen leggen voor het nieuwe seizoen, willen we deze periode ook gebruiken om door te selecteren in onze selectie. Paolo en Ragnar hebben vandaag van onze technische staf te horen gekregen dat hun kans op speeltijd dit seizoen minimaal wordt geschat.”

“Voor de ontwikkeling van deze spelers is het van groot belang dat zij minuten gaan maken in een eerste elftal. Dit zal bij NEC naar alle waarschijnlijkheid niet gaan gebeuren en daarom willen wij zowel Paolo als Ragnar de ruimte geven om een club te vinden waar dit wel het geval zal zijn. In de tijd dat zij zich zullen oriënteren op een vervolg van hun carrière zullen zij meetrainen bij Jong NEC.”

Jeugdspelers Cas Odenthal, Ayman Sellouf en Soufian El Karouani blijven wel tot het einde van de voorbereiding meedoen met het eerste elftal.

Foto: Rob Koppers