De volledige Raad van Commissarissen, stichting Administratiekantoor (STAK) en de investeerdersgroep spreken hun vertrouwen uit in algemeen directeur Bart van Ingen. Dat meldt NEC op haar officiële website.

Voorzitter van de RvC Ton van Gaalen: “De recente gebeurtenissen zijn voor ons aanleiding om nogmaals onze steun te betuigen aan en ons vertrouwen te uiten in Van Ingen. We staan achter het beleid dat is ingezet na de degradatie in 2014, waarin Bart soms lastige, maar adequate beslissingen heeft moeten nemen. Ook onlangs nog is dat gebeurd, bij het op non-actief stellen van Danny Hoekman. We willen benadrukken dat ook die keuze een noodzakelijke was en in het belang van de club gebeurde. Alle leden van de RvC staan achter deze beslissing.”

Van Gaalen vervolgt. “We komen van ver sinds de degradatie. De afgelopen seizoenen en ook dit seizoen zijn zwaar, maar essentieel om NEC financieel gezond en sportief succesvol te krijgen. Dat dat op sommige momenten pijnlijk is voor de supporters, is begrijpelijk. Een actie als die van afgelopen zaterdagnacht – waar supporters verhuisdozen plaatsten voor de hoofdingang van het Goffertstadion en meenden dat Van Ingen het schip moet ruimen – helpt echter niet en druist ernstig in tegen onze normen en waarden. Bart van Ingen is een integere, eerlijk clubbestuurder bij wie het belang van de club altijd op een staat.”

Woensdagavond voorafgaand aan het duel met ADO Den Haag heeft NEC zijn supportersgeledingen uitgenodigd om in gesprek te gaan met de RvC en directie.

Foto: Rob Koppers