Ron van Oijen is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van NEC en zal hierbinnen de rol van voorzitter op zich nemen. Ook Jeroen Keijzers toegetreden tot de RvC, waar hij verantwoordelijk wordt voor de portefeuille financiën.

Van Oijen volgt hiermee Ton van Gaalen op die in mei van dit jaar aftrad. Deze rol werd op interim basis vervuld door commissaris Leonard Ariëns, die terugtreedt en zijn rol met betrekking tot de portefeuille Supporterszaken weer zal gaan vervullen. Met de benoeming van Van Oijen en Keijzers beschikt N.E.C. over een zeskoppige Raad van Commissarissen. De overige vier leden zijn Leonard Ariëns, Ton Hendriks, Sjang Emons en Leen Looyen.

Pieter Tra, voorzitter van het STAK van NEC, is blij dat de raad nu gecompleteerd is. “Ik denk dat we zorgvuldig om gegaan zijn met de invulling van de opengevallen plaatsen in de Raad van Commissarissen. Leonard Ariëns heeft de club deze zomer, als interim-voorzitter en met zijn twee collega-commissarissen, door een moeilijke fase geleid. Nu is de raad weer volledig en dat is goed voor onze club. De dynamiek en emotionele kant die een voetbalbedrijf kent in combinatie met de noodzakelijke zakelijke ratio vraagt van kandidaten veel inzet, kennis en competenties van zowel de cultuur als de zakelijke kant van een voetbalbedrijf. Vandaar dat we in onze selectie zeer kritisch zijn geweest. Met de huidige bezetting in onze raad is er een uitstekend evenwicht tussen deze componenten ontstaan waardoor we met een zeer kwalitatieve en breed vertegenwoordigde raad vanuit alle disciplines de toekomst in kunnen gaan.”, aldus Tra op de clubwebsite.

Foto: Rob Koppers