Nany Dimata stond bijzonder relaxed in de mixed zone zondagmiddag. Zeker als je bedenkt dat hij zojuist een wedstrijd speelde waarin hij meermaals verzuimde zijn ploeg de drie punten te bezorgen. De spits had het bovendien voor rust nog aan de stok met Elayis Tavsan.

Dimata had er de pest in dat Tavsan de bal niet afgaf. Opmerkelijk, want Dimata stond helemaal niet in een betere positie dan Tavsan en de vleugelaanvaller van NEC leverde een prima doelpoging af. Nog opmerkelijker is het omdat Dimata uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen samen met een medespeler op de doelman afging en toen ook voor eigen succes koos. Bekijk het fragment hier.

Dimata heeft geen spijt van zijn gedrag richting een medespeler. “Ik heb volledig gelijk. Voetbal gaat over keuzes maken. Als je hem af kan spelen naar iemand die in betere positie staat moet je dat doen. Als je zelf schiet, moet ‘ie hangen. En dat was nu niet het geval.” Wat er precies werd gezegd tussen de twee is niet duidelijk, maar Ibrahim Cissoko en Joris Kramer moesten wel tussen beiden komen. “Soms moet je mensen wakker schudden, zodat ze begrijpen waar het om gaat.”

Aanvoerder

Aanvoerder Lasse Schöne gaf Dimata voor de camera’s van ESPN geen gelijk. “Dit moet niet onderling. Ik kreeg het zelf niet mee in het veld. Als iemand een 80 procent kans heeft maar iemand anders een 100 procent kans, dan moet je de bal breed leggen. We moeten elkaar dingen gunnen. We willen als team graag de play-offs halen en als we scoren, dan wordt dat makkelijker. Laat duidelijk zijn dat dit niet oké is.”

Trainer Rogier Meijer is als altijd wat terughoudender. “Dit bevalt me niet, maar we moeten het ook niet overdrijven. We willen winnen en daarvoor moet je soms over het randje gaan. Maar we moeten ten alle tijden wel respect voor elkaar houden. Ik vind dit meer een storm in een glas water”, aldus de oefenmeester.

EMMEN, NETHERLANDS – APRIL 9: Head Coach Rogier Meijer of NEC Nijmegen during the Dutch Eredivisie match between FC Emmen and NEC Nijmegen at De Oude Meerdijk on April 9, 2023 in Emmen, Netherlands (Photo by Broer van den Boom/Orange Pictures)

Foto’s: Orange Pictures