In de voetbalpodcast van De Gelderlander, Kappen en Draaien, geeft NEC-clubwatcher Jeroen Bijma uitleg over de problemen bij de Nijmeegse club. Daarnaast bespreekt hij de positie van trainer Rogier Meijer en de onvrede van de fans.

Vrijdagavond werden spelers om verhaal gevraagd na de nederlaag tegen Heracles Almelo en dat zorgde, vooral buiten Nijmegen, voor veel verontwaardiging. “Veel analisten buiten Nijmegen hoor je zeggen ‘waar slaat dit op na twee wedstrijden?’ Maar er is al langer onvrede in Nijmegen en dat is eigenlijk begonnen bij die keiharde nederlaag tegen Vitesse”, legt Bijma uit. “Die nederlaag was zo’n klap. Ze hebben ook uit de laatste elf wedstrijden maar acht punten gepakt.” Lex Lammers snapt de fans van NEC wel. “Eigenlijk moeten die resultaten van vorig seizoen niet meespelen met de huidige resultaten, maar dat nemen mensen toch mee. Als trainer draag je dan ook de lasten van vorig seizoen met je mee.”

Volgens Bijma is een spoedig vertrek van Meijer niet aan de orde. “Ik denk niet dat als NEC verliest van RKC, dat Meijer dan wordt ontslagen.” Presentator Nanne Nicolasen ziet dat anders. “Als Boekhoorn zegt ‘ik ben dit zat’, dan kan het hard gaan.” Dat is echter niet aan de orde volgens Bijma. “Boekhoorn wordt wel rustig gehouden door Fred Rutten. Hij heeft hem hoog zitten. Hij noemt Rutten ook zijn belangrijkste adviseur en die zegt: ‘geef het nog wat tijd’. Rutten gelooft nog wel in een ommekeer, maar goed, Boekhoorn handelt ook weleens in emotie”, constateert Bijma.

Foto: Orange Pictures