NEC is Pedro Ruiz voorlopig kwijt. Dagblad de Gelderlander weet te melden dat de spits is teruggekeerd naar Spanje. In zijn thuisland ondergaat Ruiz een nieuw onderzoek naar de naweeën van zijn kruisbandblessure die hem eerder al 1,5 jaar aan de kant hield.

Trainer Rogier Meijer heeft geen idee wanneer de spits terugkeert. “Elke keer als hij een bepaalde intensiteit moet leveren, krijgt hij een terugslag. Dat komt vanuit zijn oude blessure en ze proberen er in Spanje achter te komen wat er aan de hand is. Ik weet niet wanneer hij terugkomt. Er is veel onzekerheid.”

Meijer wil nog niet zeggen dat de komst van Ruiz een flop is geworden. “Als hij die zware knieblessure niet had opgelopen, dan hadden wij hem ook nooit kunnen halen. Natuurlijk hadden we allemaal verwacht dat hij vaker kon spelen, maar er zat altijd een bepaald risico aan”, zegt de trainer.

“Pedro heeft achttien maanden niet kunnen voetballen. Dan moet je wel realistisch zijn en niet denken dat hij binnen een paar maanden al basisspeler is. Vandaar dat we een langere huurperiode hebben afgesproken met Marseille. De eerste periode is ongelukkig geweest”, is de logische conclusie van Meijer, die mede door de blessuregevoeligheid van Ruiz samen met technisch directeur Ted van Leeuwen in de winter op zoek gaat naar een extra spits.

Foto: Rob Koppers