Pedro Ruiz wordt geopereerd aan zijn linkerknie. Het is de derde keer dat de aanvaller onder het mes moet voor een dergelijke operatie. Via zijn Instagram-pagina laat de spits weten dat dit ook de laatste keer is. Een zevenmaanden-lange revalidatie wacht hem.

Ruiz werd in augustus gehuurd van Olympique Marseille door NEC. De Fransen legden de boomlange spits, die pas 21 jaar is, aan het begin van de zomer transfervrij vast nadat hij de gehele jeugdopleiding van Real Madrid had doorlopen. Ruiz had op dat moment al bijna 18 maanden geen officiële wedstrijd gespeeld. Zijn laatste dateerde nota bene van de tijd dat het coronavirus alleen in Azië was.

Ruiz had even de tijd nodig, maar maakte zijn debuut voor NEC thuis tegen Vitesse en maakte een degelijke indruk. Echter had hij dusdanig veel last van zijn knie na deze invalbeurt, dat hij weer een paar weken moest revalideren. Invalbeurten tegen SC Heerenveen en AZ boden hoop, maar eind november besloot de aanvaller terug te keren naar zijn thuisland om daar zijn knie opnieuw te laten onderzoeken. Ruiz kwam niet verder dan drie invalbeurten.

NEC heeft de spits gehuurd voor twee seizoenen. Dat betekent dat Ruiz ook volgend seizoen gewoon voor NEC uit kan komen, al is niet uit te sluiten dat de Nijmegenaren gezien zijn blessuregevoeligheid een clausule in het contract hebben opgenomen.