Mathias Ross heeft na de wedstrijd in Enschede gemengde gevoelens over het verloop en resultaat van de wedstrijd tegen FC Twente. ”We stonden 1-3 voor, maar een punt pakken hier is niet slecht.”

NEC had het gisteravond in de eerste helft lastig tegen FC Twente en moest vooral verdedigen. Na rust wisten de Nijmegenaren snel het tij te keren. ”We kwamen heel sterk uit de tweede helft. We scoorden drie goede doelpunten, de dynamiek veranderde een beetje na de rust. We hadden goede momenten in de tweede helft met drie doelpunten, dus dat was positief. Maar het is een beetje een gemengd gevoel na de wedstrijd, want we stonden 1-3 voor. Maar een punt pakken is ook heel sterk, denk ik.”

Ross scoorde vlak na rust met een kopbal vanuit een corner van Lasse Schöne. ”Ik voelde een flinke klap op mijn hoofd. Ik zag de bal niet echt in het doel gaan. Ik voelde alleen de klap, de andere jongens vertelden me dat het een doelpunt was.” NEC gaf daarna de voorsprong weer weg. ”Ik denk dat het voor een deel normaal is als je de leiding hebt en weg bent van huis op een plek als deze, dat je je terugtrekt en iets defensiever gaat spelen. Het was moeilijk om ze weg te houden. Ik weet nu niet echt wat we anders hadden moeten doen, maar misschien hadden we iets kunnen doen om ze wat meer onder druk te zetten. Een punt hier is niet slecht.”’

Omschakelmomenten

NEC weet tegen goede ploegen als AZ en FC Twente aardig voor de dag te komen. ”Ik denk dat we over het algemeen, misschien met uitzondering van de laatste 10 minuten vandaag, erg goed verdedigen voor het doel. Het is niet makkelijk voor de teams om kansen tegen ons te creëren. Aan de andere kant zijn we ook heel effectief geweest. In de omschakeling waren we erg goed. Ik denk dat dit soort wedstrijden goed bij ons passen.”

In de absolute slotfase was de verdediger betrokken in een situatie waar hij uiteindelijk ook geel voor kreeg. ”Dat was een situatie waarin de scheidsrechter de bal liet vallen en voor mij was het een fair play situatie waarin ze ons de bal moesten geven. Maar voordat ik hem aanraakte, pakte de man van Twente hem en ik denk dat het een beetje onsportief was. Daarom reageerde ik.”

De interlandperiode komt er nu aan na een korte periode waarin NEC veel wedstrijden heeft gespeeld. ”We spelen volgende week een oefenwedstrijd tegen Heracles en daarna hebben we een paar dagen vrij. Het zal ook goed zijn om even afstand te nemen van het voetbal, gezien het aantal wedstrijden dat we hebben gespeeld in korte tijd”, sluit de Deen af.

Foto: Orange Pictures