Iddo Roscher en Dominique Scholten, samen het hoofd van de voetbalacademie, trekken op korte termijn de deur achter zich dicht. Roscher gaat per 1 maart aan de slag bij de KNVB, van Scholten is nog niet bekend waar zijn toekomst ligt. Een aderlating voor de club, want het tweetal zette tegen de prestaties van het vlaggenschip in de voetbalacademie behoorlijk op de kaart.

Roscher, hoofd voetbalacademie, verhuist na ruim 26 jaar op De Eendracht naar Zeist. Hij reageert op de clubwebsite: “Na bijna 26 jaar dienstverband bij NEC merkte ik dat een nieuwe uitdaging begon te trekken. Toen de KNVB me de mogelijkheid bood heb ik na veel afwegen gekozen voor een nieuwe omgeving. Ik ben NEC bijzonder dankbaar voor de gelegenheid die het me geboden heeft om te mogen werken aan de groei van kinderen tot succesvolle volwassenen en aan de ontwikkeling van jeugdspeler tot profvoetballer. Ik heb vertrouwen in de toekomst van de club en hoop dat de club in rustiger vaarwater kan komen om zo de lijn omhoog in te kunnen zetten."

Lees ook: Van Schaik: "Dit is de keerzijde van ons succes"

Dominique Scholten was manager van de academie en tevens hoofd jeugdscouting. De ex-speler, die twaalf jaar zelf voetbalde in rood-groen-zwart, heeft een belangrijke rol vervuld in de commerciële ontwikkeling en het binden van de partnerclubs. Ook hij ging op de clubwebsite in op zijn vertrek: “Na een periode van twaalf jaar als voetballer bij NEC ben ik in 2017 weer teruggekomen. In deze tweede periode heb ik me vol overgave gestort op de ontwikkeling van de jeugdopleiding."

"Ik wil NEC bedanken voor de mogelijkheid die ze me geboden hebben om mezelf te ontwikkelen en om te mogen werken aan de ontwikkeling van jonge talentvolle mensen. Tevens wil ik ook alle mensen bedanken die me daarbij geholpen hebben. Met de academie ligt er in mijn ogen een sterk fundament voor de toekomst van deze mooie club. Een toekomst met talentvolle kinderen, trouwe vrijwilligers, betrokken amateurverenigingen en loyale ondernemers.  Voor nu ga ik een nieuwe uitdaging aan, waar ik me weer verder kan ontwikkelen als persoon. Als Nijmegenaar zal ik altijd betrokken blijven bij N.E.C. en wens ze al het goede voor de toekomst!" 

Over de opvolging van het tweetal is nog niets bekend. 

Eerder dit seizoen spraken we in een speciale Jarda Podcast met Dominique Scholten over de jeugdacademie: