Kelle Roos en Jordy Tutuarima hebben woensdagmiddag hun contract getekend bij NEC. De twee talenten zijn tot het einde van het seizoen verbonden aan NEC. Roos komt over van Willem II, terwijl Tutuarima uit de eigen jeugdopleiding komt en in de voorbereiding al mee mocht doen.

De twintigjarige Roos is de vierde keeper in de selectie van NEC. "Ik ben opgegroeid in Nijmegen", aldus Roos. "Dat ik dan mijn eerste stappen bij NEC mag zetten, geeft mij een trots gevoel." Eerder kwam Roos uit voor het Nijmeegse Quick 1888 en de jeugdopleiding van PSV. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor de beloften van Willem II.

"Ik hoop dat ik met deze kans mezelf vooral kan blijven ontwikkelen bij NEC. Dat ik mijn uiterste best ga doen om zo hoog mogelijk te eindigen dit seizoen met NEC, moge duidelijk zijn", aldus de doelman. Roos gaat bij NEC keepen met rugnummer 29.

Tutuarima speelde jarenlang in de jeugdopleiding van NEC. "Ik heb het enorm naar mijn zin en kan zeggen dat ik super blij ben dat ik dit contract heb mogen tekenen", aldus de negentienjarige aanvaller, die maandagavond nog scoorde tijdens de wedstrijd van Jong NEC/FC Oss tegen Jong sc Heerenveen. "Ik hoop dat ik een vaste waarde mag worden voor de selectie en mezelf nog meer kan blijven ontwikkelen". Tutuarima gaat spelen met rugnummer 28.