Na de winst tegen PEC Zwolle (0-4) en wedstrijden tegen VVV-Venlo en Willem II op het programma, is er voor NEC een grote kans om punten te pakken. De huidige nummer zeven van de Eredivisie kan hiermee een stap omhoog maken op de ranglijst. "Maar het heeft geen zin om elke keer naar de ranglijst te kijken", zegt Geert-Arend Roorda in gesprek met Omroep Gelderland.

De middenvelder kijkt liever naar het spel van zijn ploeg. Een wapen van NEC is het middenveld, bestaande uit Evander Sno, Ryan Koolwijk en Roorda zelf.  "Het klopt dat we heel dynamisch spelen met veel wisselingen. Daar hebben we ook de kwaliteiten voor."

"Drie heel verschillende types", aldus Roorda. "We hebben nog wel tijd nodig in de afstemming op elkaar, maar het loopt steeds beter. Ik pas goed bij Ryan, met wie ik ook bij Excelsior speelde. Hij lijdt zelden balverlies en zoekt de voetballende oplossing. Sno heeft juist veel power."

NEC speelt tot nu toe wisselvallig. Het verloor de eerste twee thuisduels, maar won de eerste twee uitduels. Met zes punten staat de ploeg van Pastoor op de zevende plaats. "We spelen nu tegen VVV en dan thuis Willem II. Dat moeten zes punten zijn, want die ploegen horen kwalitatief minder te zijn dan wij."

"Het heeft geen zin om elke keer naar de ranglijst te kijken. Dat doen we ook niet, maar als je maximaal scoort in die duels staan we er over twee weken goed voor. En dan komt Feyenoord", aldus Roorda.