NEC won zaterdagavond haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen. In Wijchen werd SC Woezik met 11-0 verslagen. Voor Geert Arend Roorda was dit zijn eerste wedstrijd in het shirt van NEC. De Fries kwam deze zomer over van sc Heerenveen. De middenvelder heeft veel zin in het nieuwe seizoen.

"Ik zie het voor mezelf als stap omhoog", zegt Roorda op de officiële website van NEC. "Dat komt omdat ik voor mijn gevoel een betere kans krijg om mezelf te laten zien. Er is veel vertrouwen in mij uitgesproken, naar dat gevoel ben je altijd op zoek als voetballer."

Roorda speelt op het middenveld samen met een andere nieuwkomer: Evander Sno. "Ik ken Evander al lang, ik heb samen met hem gespeeld bij Jong Oranje. Ik weet wat hij kan. Hij heeft zich afgelopen jaar heel goed laten zien bij RKC, hij is te goed voor daar. Ik hoop dat hij hier een hele belangrijke rol kan vervullen."

De Fries kijkt uit naar het begin van de competitie. "Ik ben ambitieus, zoals iedereen. We hebben een goede selectie, maar we moeten het laten zien in wedstrijden, ik kan niet wachten tot de competitie begint."